10 jaar ervaring         persoonlijk support         zeer tevreden klanten

Claim vandaag nog
je domeinnaam!

Een goed idee begint met een domeinnaam

Hoe kies je een domeinnaam?

Je wilt een bedrijf starten, vereniging of website (laten) bouwen dan is het belangrijk dat je ook een goede domeinnaam erbij bedenkt. Hieronder geef ik wat tips om je een beetje opweg te helpen bij het vastleggen van je domeinnaam.

Extensie van je domeinnaam

Zoals je waarschijnlijk wel weet gebruiken we in Nederland een .NL domein extensie. Veel bedrijven, instellingen, verenigingen, blogs etc hebben een .NL domein extensie dus waarom zou jij hiervan afwijken? Zodra je internationaal actief bent is het ook verstandig om te kijken naar bijvoorbeeld de extensies .COM en .EU.

Het kan ook zijn dat je een webshop hebt die gericht is op de Duitse markt, dan is een .DE domeinnaam ook aan te raden. Of als je een Webblog hebt waarmee je ook de Belgische bezoekers wilt bereiken kan je een extra .BE domein extensie erbij nemen. Deze kan je dan altijd naar je hoofddomein doorsturen.

Heb je eenmaal een perfecte domeinnaam gevonden (.NL) maar geen internationale ambieties dan raad ik aan toch verder te kijken naar overige extensies zoals .COM, .BE, .EU bijvoorbeeld. Dit om te voorkomen dat je concurrent er met jouw domein extensie vandoor gaat, en misschien heb je wel toekomst plannen om te gaan uitbreiden dan is deze extensie niet meer te registreren. Dan is het raadsaam om deze domein extrensies vast te leggen en alvast door te sturen naar je hoofddomein.

Spellingsvariaties

Als advies wil ik meegeven om een domeinnaam te kiezen die maar op een manier te spellen is. Natuurlijk komt her vaak voor dat dit niet gaat en heb je een domeinnaam die op meerdere manieren te spellen is. In dit geval kan je meerdere schrijfwijzes registreren als domeinnaam en door te sturen naar je hoofddomein. Zo raak je geen bezoekers kwijt en behoudt je je klanten.

Hoe korter hoe beter

Duidelijker kan ik het niet maken. Je wilt dat je klant je domeinnaam onthoudt, dat kan alleen als deze kort en bondig is. Dus hoe korter hoe beter!

Uniek

Bovenstaande geldt ook voor uniek. Hoe unieker je naam is ook hoe makkelijker je klanten deze kunnen onthouden. Het mooiste zou zijn een unieke naam zo kort mogelijk.

Cijfers en letters

Is je domeinnaam voorzien van een cijfer vergeet dan niet ook de domeinnaam als letters te registreren.Heb je bijvoorbeeld 4YOU.NL is het ook verstandig om de domeinnaam FORYOU.NL vast te leggen. Het is natuurlijk anders bij FORMULE1.NL, hier is het niet nodig om de domeinnaam ook in letters te registreren.

Claim je domeinnaam vandaag nog

Hoe eerder je een domeinnaam kiest hoe beter. Begin je een bedrijf, of heb je een geniaal idee communiceer dit dan pas zodra je een domeinnaam in je eigen bezig hebt. Zo voorkom je dat iemand anders er met jou idee of zelfs bedrijfsnaam ervandoor gaat.

WordPress Basis webhosting voor € 3,- p/mnd meer informatie